Annons

Annons

Annons

Brottssvepet

Smuggling, misshandel och försvunna miljoner – det hände i Österåker

Under de senaste trettio dagarna har ett antal personer från kommunen blivit lagförda för allt från ringa till grov brottslighet.

Nu i Österåker har sammanställt en del av alla februariärenden i månadens Brottssvep.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

En man i 60-årsåldern från Österåker åtalades för att kört rattfull i Åkersberga tidigare i år. Mannen hade under färden en alkoholkoncentration i blodet som uppgick till nästan en promille, men nekar till brott. Han är tidigare dömd för ytterligare ett rattfylleri.

En man i 70-årsåldern från Österåker fick ett strafföreläggande för en hastighetsöverträdelse som skedde förra året i kommunen. Vid brottstillfället körde mannen i 103 kilometer i timmen på en 70-väg.

En tjej och en kille i övre tonåren hemmahörande i kommunen åtalades för att ha misshandlat en jämnårig kille i vintras i Åkersberga. Den misshandlade mottog slag mot ansiktet som orsakade en käkfraktur. De tilltalade förnekar brott.

Annons

En kvinna i 35-årsåldern boende i Österåker åtalades för brott mot trafikförordningen efter att i januari i år ha kört i bussfilen på E18. Kvinnan förnekar brottet.

Annons

En man i 45-årsåldern hemmahörande i Stockholmsområdet, vars företag har säte i Österåker, åtalades för en rad olika brott. I december körde han en bil han inte hade rätt till att köra, och var därtill påverkad av ecstasy, som är narkotika. På sig hade han vid tillfället också amfetamin och kokain. Mannen åtalas för olovlig körning, grovt brott, rattfylleri och narkotikabrott.

Svea hovrätt fastställde domen mot en mor och dotter hemmahörande i Österåker, angående olovlig befattning med smuggelgods. De två kvinnorna hade förvarat över 50 000 cigaretter i sitt hem och flera hundra liter smuggelsprit. De togs på bar gärning av polis när de sålde till minderåriga.

LÄS MER: Mor och dotter sålde smuggelsprit till ungdomar

Kvinnornas hem var fullt av insmugglad alkohol och cigaretter.

Bild: Polisens förundersökning.

Svea hovrätt ändrade en dom angående grovt bokföringsbrott, där ägarna av en restaurang i Österåker bland annat hade missat att bokföra över 14 miljoner kronor. Ändringen bestod i att sänka mannens straff från tio månader i fängelse till nio.

Annons

Annons

LÄS MER: Österåkersbo struntade i att bokföra 14 miljoner – nu ändras domen

En man i 45-årsåldern från Österåker fick ett strafföreläggande för ringa narkotikabrott efter att ha ertappats med drygt tre gram cannabis. Mannen ska nu böta 14 000 kronor. Han är tidigare dömd för rattfylleri och olovlig körning.

En man i 40-årsåldern från Österåker fick ett strafföreläggande för en hastighetsöverträdelse efter att ha kört för fort på väg 276 i kommunen. Han är tidigare dömd för bokföringsbrott, försvårande av skattekontroll och hastighetsöverträdelse.

LADDA NER NU I ÖSTERÅKERS APP HÄR

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan